Het is tijd voor een verandering, maar welke?

Persoonlijk coachingstraject

Heb je het idee dat je op je huidige functie niet helemaal uit de verf komt, maar weet je niet wat je anders zou moeten doen? Esther Uitman-van der Leest van L'Estro armonico kan je met een persoonlijk coachingstraject helpen om het juiste pad in te slaan. Zo kun je een plek vinden waar je energie van krijgt en waar je al je kwaliteiten kunt benutten.

Vast in je huidige functie

Je hebt wel werk, maar eigenlijk geniet je er maar amper van. Soms twijfel je wel eens of een andere baan niet beter bij je zou passen. Misschien wel een ander werkveld. Een verandering in je loopbaan voelt voor veel mensen als wel een héél grote stap. Bovendien is het moeilijk: je hebt in het verleden een keuze gemaakt waarvan je dacht dat het de goede was, maar dat blijkt toch anders in elkaar te steken. Je blijft dus toch maar op de veilige, bekende positie waar je zit.

Een nieuwe richting

Toch begin je het gevoel te krijgen dat er iets mist. Dat je in je huidige vakgebied niet helemaal tot je recht komt. Het vraagt ontzettend veel energie, het vraagt doorzettingsvermogen. Je zou wel iets willen veranderen in je loopbaan, maar weet niet zo goed welke richting je op moet gaan. Esther Uitman-van der Leest kan je in dat geval helpen met een coachingstraject. Hierin helpt ze je precies die weg te vinden die voor jou geschikt kan zijn. 'Het maken van keuzes is spannend. Het maken van een verandering in je leven kan eng zijn. Ik heb tijdens mijn coaching verschillende technieken om inzichtelijk te maken wat voor verandering bij jou zou kunnen passen, zoals de ACT®-meting, een onbewuste talent- en drijfverenmeting.'

Wat ga je ontwikkelen, en wat ont-wikkelen?

Esther: 'In het coachingstraject gaan we zo achterhalen waar jouw kracht ligt, wat je energie geeft en hoe je daar op kunt inspelen. Je hoeft vaak niet je hele leven om te gooien. Soms is een kleine aanpassing al voldoende. Net een andere functie, net een ander takenpakket of alleen al een andere kijk op hetzelfde werk, kan al genoeg zijn. Precieze antwoorden of een duidelijke richting kan ik je niet geven. Die wijsheid zit eigenlijk al in mensen zelf, ieder mens weet van binnen echt van goed is voor henzelf. Je lichaam kaart immers haarfijn aan wanneer er een probleem is of wanneer iets niet goed voor je is: je slaapt slecht, krijgt hoofdpijn of krijgt problemen met eten. Blijf je lang doorwerken op een manier die niet bij je past, dan kun je met een burn-out te maken krijgen. Door te luisteren naar jezelf, kun je zo ook ontdekken welke toekomst echt bij jou past.'

Inzicht in gedrag

De meting kan je het vertrouwen geven dat je het ook anders kunt doen. Dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven en daarin keuzes kunt maken die bij jou passen. Wanneer je jezelf in een bepaalde richting ontwikkelt, betekent dit dat je bepaalde dingen ook mag ont-wikkelen: gedachten, overtuigingen of gedrag die je weer mag afleren. Zaken waar je lang profijt van hebt gehad, maar die je niet langer meer van dienst zijn. Wanneer je het inzicht hebt dat je ook iets anders zou kunnen doen, zelfs al is het een kleine verandering, zou je dan door blijven gaan zoals je ging? Het kan zijn dat je ook na het maken van een verandering terugvalt in je oude gedrag. Met een andere mindset, zul je ook gaan inzien dat het oké is die verandering te gaan maken, nú, en dat dat voor jouw welzijn eigenlijk onvermijdelijk is. Verandering is natuurlijk. Misschien kan het een heel nieuw deel van je leven voor je openen, waarvan je eerst nog niet eens wist dat het bestond!

DEEL DIT ARTIKEL