Over mij

ESTHER UITMAN-VAN DER LEEST: MASTER IN EDUCATIONAL LEADERSHIP, CERTIFIED MASTER PRACTITIONER OF THE ART & 
SCIENCE OF NLP, TIME LINE THERAPIST & HYPNOTIST, ACTOR VANUIT DE HBM-FILOSOFIE.

L'Estro armonico

L’Estro armonico is een coachings- en trainingsbedrijf voor persoonlijke en professionele vraagstukken. Ik ben persoonlijke coach, teambegeleider en organisatieadviseur. Eerlijk, integer, levenservaren, inspirerend, analytisch en empathisch.

Mijn achtergrond

L’Estro armonico heb ik opgericht in oktober 2017. De onderneming is ontstaan uit een passie voor mensen. In 1994 rolde ik na de lerarenopleiding Nederlands hals-over-kop in een volle baan in Rotterdam-Zuid bij een vmbo-mavo-school. Daar leerde ik echt lesgeven en kon ik mijn strategische en empathische talent vol ontwikkelen. Vervolgens heb ik ook jaren gewerkt in het notariaat, als paralegal in het ondernemingsrecht. Hier leerde ik alles over het ‘bedrijfsleven’, de commerciële wereld met zowel multinationals als kleine ondernemers.

ACT en HBM

Toch bleef het onderwijs ook trekken. Ik miste de ontwikkeling die mensen hier doormaken. In 2007 ben ik afdelingsleider geworden en had ik de leiding over een groep van ongeveer 30 mensen. Hier kwam ik ook in aanraking met ACT en HBM (Human Being Management). Ik had een ongelofelijke behoefte om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten. Ik wilde naast de leidinggevende staan, naast de mensen die hulp zochten. Daarom ben ik met L’Estro armonico gestart. Ook hier staan de ACT-meting en HBM centraal.

Lestro-armonico-2

Juiste mens op de juiste plek

Medio 2022 heb ik mij verbonden aan B&T als senior adviseur. Hier draag ik bij aan werving en selectie op onderwijsgebied, om de perfecte persoon op de juiste plaats kan zetten. Het strategisch ontwikkelen van HRM stukken, gecombineerd met de juiste coaching en begeleiding. Alles wat ik geleerd heb door de jarenlange coaching bij L’Estro armonico kan ik zo toepassen in deze functie.

Lichter, beter, gevuld

Ik heb zes inmiddels bijna volwassen kinderen door de puberteit heen mogen helpen. Dat is een enorme leerschool geweest. Ik zit ook weleens zit weleens mijn knopen te tellen. Maar mijn levensloop heeft mij gebracht dat ik zelf weet dat het ook anders kan wanneer het niet loopt zoals ik wil. Daarin heb ik veel kennis opgedaan. Mijn leven is nu lichter, beter en gevuld. En dat gevoel zou ik anderen, zou ik jou, ook heel erg graag gunnen.