Hoe word je bewust van je onbewuste kwaliteiten?

Onbewuste kwaliteiten

Eén van de grootste valkuilen zowel privé als in werk, is sleur. Je hebt een vast patroon voor jezelf ontwikkeld, waar je graag op terugvalt. Het voelt veilig, gestructureerd en geordend, maar misschien inmiddels ook saai en uitgekauwd. Bovendien kan dat je tegenhouden in je ontwikkeling. Wanneer je jezelf niet uitdaagt en in je comfortzone blijft, kom je ook nooit tot nieuwe inzichten. Zo laat je veel van je kwaliteiten (onbewust) onbenut. Om bewust te worden van deze kwaliteiten, helpt Esther Uitman-van der Leest van L’Estro armonico je graag verder.

Gedurfde stap

Al een aantal jaren werk jij bij hetzelfde bedrijf, met een functie waar jij verder niet veel meer kunt uithalen. Je weet dat je goed bent in wat je doet, maar het plezier is ver te zoeken. Mogelijk kom je in een tweestrijd terecht: stoppen of doorgaan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan om je baan op te zeggen. Je verliest stabiliteit, structuur en moet eigenlijk weer opnieuw beginnen. Dat is eng. Maar diep van binnen voel je dat er meer inzit. Wanneer je dat gevoel volgt, kun je onbewuste kwaliteiten ontdekken waarmee jij nieuwe uitdaging uit kunt halen.

Aangenaam, ik ben ik

Onbewuste kwaliteiten heten uiteraard niet voor niets ‘onbewust’. Je weet eigenlijk niet dat je ze bezit. Daarom is het van belang te werken aan meer zelfkennis. In een drukke, hectische en prestatiegerichte maatschappij staan we vaak weinig stil bij onze acties en beslissingen. Wanneer je werkt aan een groter zelfbewustzijn, krijg je meer inzicht in wat je eigenlijk doet en waarom je bepaalde beslissingen neemt. Dat geeft je een beter beeld van wie je bent en waar je staat, maar ook of je eigenlijk wel blij bent met die acties en beslissingen. Oftewel: je vergaart zelfkennis. Met die zelfkennis kun je vragen zoals: ‘Waar ben ik goed in? En waar krijg ik energie van?’ gemakkelijk beantwoorden.

Samen ontdekken

Om zelfkennis te vergroten en te ontdekken welke onderliggende kwaliteiten jij nog onbenut laat, helpt Esther Uitman-van der Leest van L’Estro armonico je graag. Esther vertelt: ‘Ontdekken waar je verder in wilt of kunt ontwikkelen is best een lastig proces. Vaak nemen mensen er niet genoeg tijd en ruimte voor. In het coachingstraject werken we stap voor stap aan bewustwording van je onbewuste kwaliteiten en kijken we hoe je deze ook daadwerkelijk kunt inzetten. Dat vergt inzet en is soms confronterend. Daar is niks mis mee, je hoeft het immers niet alleen te doen!’

Vier stappen

Het coachingtraject, waarbij Esther gebruikmaakt van de ACT-meting, bestaat uit meerdere stappen.

  • Het vergroten van zelfkennis. Hierbij wordt je als het ware een spiegel voorgezet. Daardoor kun je op zoek naar je talenten en de zaken waar je energie van krijgt. Maar ook ontdekken van je knelpunten is een belangrijk aandachtspunt.
  • Vervolgens werk je aan bewustwording. Je hebt inzicht in je kwaliteiten en dat er meer in je zit dan je misschien had verwacht. Wat ga je hiermee doen? In welke vorm wil je ze toepassen?
  • Daarop volgt het stukje beslisruimte. Je weet wat je kan en wil, nu is het tijd om zelf te beslissen of je zaken op werkvlak of privé zou willen veranderen.
  • De laatste stap is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de stappen die je zet en de oplossingen die je zoekt.

Nieuwe fase

Welke uitkomsten uit het traject komen is natuurlijk uiterst persoonlijk. Misschien ga je op zoek naar een nieuwe baan, kies je voor een andere functie bij je huidige werkgever of voor een nieuwe uitdagende hobby. Een spannende fase, waarbij je de dagelijkse sleur doorbreekt en je talenten bewust kan inzetten. Ben jij ook op zoek naar verandering en wil je een andere kant van jezelf leren kennen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

DEEL DIT ARTIKEL