Hoe maak je van je team een team?

Teamworkshop

Dat mensen samen in een team zitten, zorgt er niet automatisch voor dat er ook goede samenwerking ontstaat. Goede samenwerking gaat immers verder dan alleen met elkaar werken. Om een team beter op elkaar in te laten spelen en de kracht in werknemers te ontdekken, geeft Esther Uitman-van der Leest van L'Estro armonico een tweedaagse teamworkshop. Door van iedereen de kwaliteiten en uitdagingen te achterhalen, maakt zij zo van de groep mensen echt een team.

Samenwerking in de praktijk

Je maakt afspraken met elkaar over wat af moet, wanneer het af moet en wie welke taak op zich neemt. Toch blijkt er soms bij deze afspraken meer ruis te zitten dan je had verwacht bij het maken van de afspraak. Het blijkt niet voor iedereen haalbaar om de deadline te halen, er ontstaat onduidelijkheid over wie welk deel doet, of niet iedereen weet in samenwerking het werk voor elkaar te krijgen. Het team is eigenlijk alleen een team op papier, niet in de praktijk.

Ieder op een eigen eilandje

Wat is ervoor nodig om van je team een team te maken? Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dit begint echt bij de mensen zelf. Iedereen kan individueel goed presteren, snel werken en ook genieten van het werk, maar toch kunnen er steken vallen als iedereen goed blijft presteren op een eigen eilandje. De kracht van een goed team zit in communicatie, in stilstaan bij elkaar en elkaars wensen om de samenwerking te verbeteren en echt in te spelen op elkaars kracht. Wanneer mensen vooral individueel werken, blijft juist al die kracht onbenut.

Hoe iemand goed uit de verf komt

Esther Uitman-van der Leest van L'Estro armonico geeft een tweedaagse teamcursus om inzicht te krijgen in de kracht van het team. Dit gebeurt op basis van de ACT®-meting. Deze meting schetst in 15 minuten van elke medewerker een zeer nauwkeurig persoonlijk profiel. Hierdoor krijgen medewerkers zelf ook inzicht in hun kwaliteiten en uitdagingen. Het laat bijvoorbeeld zien waar iemand goed in is, en op welke positie iemand dus goed uit de verf kan komen. Ook geeft de meting inzicht in wat iemand juist veel energie kost. Wanneer een taak veel energie kost, leidt dit niet alleen tot mindere prestaties, maar ook een verhoogd gevoel van werkdruk. Hierdoor kan het ook zijn dat andere taken, waar iemand juist wel goed in is, minder goed gaan omdat de werknemer het gevoel heeft dat er veel druk op staat. Ook kan dit leiden tot meer verzuim. Dat is natuurlijk voor niemand wenselijk.

Team ACT®-meting

De individuele ACT®-metingen worden vervolgens tijdens deze teamtraining gecombineerd tot een team ACT®-meting. Hierbij worden de puzzelstukjes samen gelegd om het volledige plaatje te laten zien. Dit biedt meer dan enkel inzicht in individuele kwaliteiten: het laat zien waar in je gehele team de krachtpunten zitten en waar de uitdagingen of leer-/verbeterpunten nog liggen. Het kan bijvoorbeeld blijken dat mensen op dezelfde punten vastlopen of dat een bepaalde taak door iedereen wordt ervaren als energievretend.

De gezondheid van het team

De resultaten van deze meting kunnen zo van het team een geoliede machine maken waarbij de verschillende tandwielen goed op elkaar inhaken. Het zorgt ervoor dat iedereen op een prettige manier kan samenwerken waarbij mensen zich ook gehoord voelen. Zo creëer je samen een krachtige agenda die niet alleen gaat over de inhoud van het werk, maar ook over de gezondheid van het team. Dat is immers minstens zo belangrijk.

Over L'Estro armonico

Esther Uitman-van der Leest is persoonlijk coach, teambegeleider en organisatieadviseur. Zij begeleidt jongeren en volwassenen bij hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Door mensen inzicht te geven in hun eigen kwaliteiten en passie. Zo kunnen mensen ontdekken wat echt bij hen past en wat hen energie geeft, zodat ze op een plek terecht komen waar ze goed tot hun recht komen. Op zoek naar een training voor je team, of zelf geïnteresseerd in coaching? Neem dan contact op, dan kun je vrijblijvend kennismaken.

DEEL DIT ARTIKEL