Doe waar je energie van krijgt!

Jongeren begeleiding

Veel kinderen en jongeren hebben in de afgelopen twee jaar veel voor de kiezen gehad door de coronamaatregelen. Thuisonderwijs, online colleges, niet kunnen afspreken met vrienden, vriendinnen en studiegenoten… Dit kan allemaal leiden tot bijvoorbeeld stress, onzekerheid of frustratie. Een coach kan dan helpen om zaken in perspectief te zien en de situatie te verbeteren.

Hulp

Coach Esther Uitman-van der Leest helpt niet alleen volwassenen, maar ook jongeren. Ze maakt onder andere gebruik van de ACT® Young-meting. Esther: ‘Dat is een talentanalyse die jongeren zelfinzicht geeft op bewust én onbewust niveau. De letters staan voor ‘Analytical Competence Tool’. Op basis van de ACT®-meting onderzoeken we samen wat de onbewuste drijfveren van de jongere zijn, waarom hij doet wat hij doet, wat zijn belemmeringen en talenten zijn en waar die juist energie en kracht van krijgt. De analyse draagt bij aan zijn persoonlijke ontwikkeling en geeft houvast bij de keuzes die hij maakt voor zijn toekomst.’

Meer plezier in je werk

Je hebt een baan, maar eigenlijk geniet je er maar amper van. Soms twijfel je wel eens of een andere baan niet beter bij je zou passen. Misschien wel een ander werkveld. Een verandering in je loopbaan voelt voor veel mensen als wel een héél grote stap. Bovendien is het moeilijk: je hebt in het verleden een keuze gemaakt waarvan je dacht dat het de goede was, maar dat blijkt toch anders in elkaar te steken. Je blijft dus toch maar op de veilige, bekende positie waar je zit.

Esther: ‘Heb je het idee dat je op je huidige functie niet helemaal uit de verf komt, maar weet je niet wat je anders zou moeten doen? Ik kan je met een persoonlijk coachingstraject helpen om het juiste pad in te slaan. Zo kun je een plek vinden waar je energie van krijgt en waar je al je kwaliteiten kunt benutten!’

Over de coach

Esther Uitman-van der Leest was eerder docent en leidinggevende in het voortgezet onderwijs. Vanuit haar deskundigheid heeft zij een onderscheidend vermogen om zowel jongeren als volwassenen te begeleiden in hun zoektocht naar hun onbewuste drijfveren en talenten. Vanuit een passie voor mensen en organisaties is ze werkzaam als coach, trainer en adviseur. Hierbij begeleidt ze mensen die door energieverlies (door een verstoorde werk/privé-balans) in verzuim dreigen te raken of al in verzuim of een burn-out zitten.

DEEL DIT ARTIKEL