ACT®-meting & HBM

De mens is meer dan zijn uiterlijke gedrag. Mensen zijn in hun werk geen human resource, maar een human being. Ik begeleidt organisaties die dezelfde omslag van HRM naar HBM willen maken. Die de hele mens willen zien, inclusief zijn onbewuste. Ik help organisaties de omslag van ‘Human Resource Management’ naar ‘Human Being Management’ te maken. Een prachtig hulpmiddel daarbij is de unieke Analytical Competence Tool (ACT®).

De meeste organisaties zijn opgebouwd uit de lagen ‘structuur’ en ‘cultuur’. Daar voegt HBM een derde laag aan toe: ‘natuur’. Deze onderliggende laag staat voor de kanten van zowel mens als organisatie waarvan niemand zich bewust is, zoals verborgen talenten van medewerkers. Door aandacht te besteden aan de laag ‘natuur’ verandert een bevel in commitment, wordt een oplossing een criterium en groeit autoritaire macht uit tot strategische kracht. De tijd is rijp voor een ontwikkeling van HRM naar HBM. Wat dat oplevert? Gelukkige mensen in succesvolle organisaties.

Wil je meer weten over hoe HBM mensen stimuleert om eigen verantwoordelijkheid te nemen? Download dan het ebook en neem vrijblijvend contact op.

Wat maakt dat mensen doen zoals ze doen?

Human Being Management gaat over mensen in organisaties.

De start van een HBM-traject dat we samen aangaan, is de Analytical Competence Tool (ACT®), een unieke online meetmethode die oog heeft voor de hele mens. Dit meetinstrument geeft richting bij ontwikkelvragen en gaat veel verder dan zichtbaar gedrag en cognitief denken. Zo leer je op een andere manier te kijken naar jezelf, jouw team of de organisatie.

De ACT®-meting

De ACT®-meting is in mijn ogen altijd een vliegende start van elk individueel coachtraject én van teamcoaching. De vragen die er zijn, de knelpunten die leven, zijn in zeer korte tijd helder te krijgen. Bovendien geeft het krachtige handvatten om te bouwen aan een bijzonder stevig fundament voor verdere ontwikkeling van het team.

De Analytical Competence Tool (ACT®) is een unieke online meetmethode die oog heeft voor de hele mens. Dit meetinstrument geeft richting bij ontwikkelvragen. ACT® gaat veel verder dan zichtbaar gedrag en cognitief denken. De meting maakt gebruik van woorden en uitvoerig geteste beelden. Juist deze combinatie van woorden en beelden maakt het uniek. Het houdt je een spiegel voor en laat je ontdekken wie je écht bent en hoe dat jouw dagelijks leven beperkt, bekrachtigt en bepaalt.

Wil jij jezelf écht goed leren kennen? ACT® geeft in slechts 15 minuten een antwoord geeft op vele vragen, zoals:

  • Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet?
  • Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
  • Op welke manier neem ik beslissingen?
  • Hoe reageer ik onder druk?
  • Hoe komt het dat ik zo reageer?
  • Hoe kan ik meer energie halen uit mijn werk?
  • Ben ik een natuurlijke leider?

JA, ik wil de ACT®-meting doen!

Meld je aan via het contactformulier.